Na de behandeling

Na de behandeling wordt u naar uw eigen kamer gebracht waar u ook wat te eten en te drinken krijgt. Uw behandelend arts komt daarna bij u langs om te kijken hoe het met u gaat. Bij een behandeling onder locale verdoving kunt u vrijwel direct na de behandeling onder begeleiding naar huis. Tijdens het consult hebben wij u geinformeerd over waar u rekening mee moet houden na de ingreep. Deze instructies hebt u ook op papier thuisgestuurd gekregen zodat u alle tips en adviezen nog eens na kunt lezen.

Herstel na een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep met een korte herstelperiode. Direct na de ingreep hebt u het gevoel dat u uw ogen niet goed kunt sluiten en de dag na de ingreep zult u moeite hebben om uw ogen te openen. Dit laatste komt door de zwelling die tijdens de eerste 24 uur na de ingreep optreed. Het is belangrijk dat u goed blijft koelen. De zwelling zal in de eerste week na de ingreep sterk verminderen. De zwelling kan gepaard gaan met blauwe plekken. Ook deze verdwijnen vanzelf.

Om het herstelproces te versnellen raden wij u aan om een kuur van lymfedrainage behandelingen te ondergaan. Contour Kliniek werkt samen met Nationaal Huidcentrum die deze behandelingen aanbiedt. Nationaal Huidcentrum is in hetzelfde gebouw gevestigd als Contour Kliniek.

Waar moet ik rekening mee houden?

Ook al is een ooglidcorrectie een relatie eenvoudige ingreep met een korte herstelperiode, het is toch belangrijk dat goed voorbereid naar de behandeling komt. Ook is het belangrijk dat u zich houdt aan de instructies die wij u geven voor de de behandeling. Deze instructies dragen bij aan een goed en snel herstel.

Tijdens het consult informeren wij u uitgebreid over alle punten waar u rekening mee moet houden. Om u een beeld te geven van beperkingen geven wij hier een voorbeeld. Rookt u? Dan dient u vanaf twee weken voor de behandeling tot twee weken na de behandeling te stoppen of het roken sterk te verminderen. Roken vermindert de doorbloeding en verhoogt de kans op complicaties. Ook heeft het een negatieve invloed op de wondgenezing.

Controles en hechtingen verwijderen

De dag na uw behandeling belt er een medewerker van Contour Kliniek om te vragen hoe het met u gaat en om eventuele vragen te beantwoorden. Een week na uw ooglidcorrectie hebt u een afspraak met uw behandelend arts voor het verwijderen van de hechtingen. Drie maanden na uw behandeling hebt u de laatste controle. Hebt u in de tussentijd vragen, of voelt u zich onzeker over de genezing of over iets anders? Dan zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Het litteken is na ongeveer 3 maanden nauwelijks meer zichtbaar. Toch heeft het litteken een jaar nodig om helemaal te genezen. Het is belangrijk dat u het litteken de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstelt aan UV-licht en daarna insmeert met een sunblock. UV-licht heeft een negatieve invloed op de genezing van uw litteken.